28 Nisan 2013 Pazar

Şeker Hamurundan Gül Yapımı

Herkese merhabalar.
Pasta yapmaya yeni başlayan biri olarak,kendim gibi olan insanlara birazcık da olsa yardım edebilmek,onlarla bir şeyler paylaşabilmek için blogu açtım.Bugun gül yapımını öğrendim.

Pastanelerdeki yaşpastaların üstündeki güller, çiçeklere hep iç geçirerek bakmışımdır şimdiye kadar.Çünkü bir türlü yapamam.Aslında gül yapımının çok basit ve pratik bir yöntemi varmış ve fazla zaman harcamanıza gerek kalmıyor.Bakalım biz nasıl yapmışız.

Öncelikle şeker hamurunuzu istediğiniz inceliğe gelinceye kadar merdaneyle açın.Ve mantı yapacakmış gibi yatay kesin.

İpucu:Şeker hamurunu açmadan önce masanın üstüne mısır nişastası serpin ve beze yapın.Hamurunuz pürüzsüz olacaktır ve masaya yapışmayacaktır.Oklava yerine merdane kullanın.



 Kestiğiniz hamurdan bir parça alın ve görseldeki gibi kıvırın.




Bu hale geldikten sonra uc kısmına parmagınızla bastırın.
Son olarak gerçek bir güle benzemesi için yapraklarını fotoğrafta gösterildiği gibi açın.


Veeeeee şeker güllerimizz hazırrr! 

İpucu:Eğer hamurunuzun üstünde un ya da mısır nişastası beyaz beyaz görünüyorsa,tek yapmanız gereken ince ve yumuşak bir fırcayı suya hafifçe batırmak ve hamurunuza sürmek.Böylece hamurunuz hem parlayacaktır hem de üstündeki beyaz tozlar kaybolacaktır.Yalnız çok fazla su kullanmayın,fırçanızı suya hafifce değdirin.Aksi taktirde hamurunuzun boyası akabilir.













Eğer siz de gül yapraksız olmaz diyorsanız ve hazır yaprak kalıplarınız yoksa sadece bıçak ve kürdan kullanarak el yapımı yapraklar oluşturabilirsiniz.

 Yeşil şeker hamurunuzu tıpkı gül yaparken açtıgımız gibi açıyoruz.(Ama hamuru açmadan önce masanızı önce ıslak bir bezle ardından kuru bir bezle silin ki yaprağımızda kırmızı lekeler olmasın.Masanın kurudugundan emin olduktan sonra hamurunuzu açın.)
Ardından bir bıçak yardımıyla küçük yapraklar şeklinde hamurumuzu kesiyoruz.

Ardından bir kürdan kullanarak yapragımızın dokusunu oluşturuyoruz.Çok özenmenize gerek yok,çirkin olsa bile gülün yanında harika görünüyor.:)

Gördüğünüz gibi pasta süslemek için profesyonel olmanıza gerek yok.Yeter ki isteyin,her şeyi başarabilirsiniz.Bunlar benim ilk denemelerimdi yeni yeni şeyler öğrendikçe sizinle paylaşacağım umarım memnun kalırsınız.Takipte kalın :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder